Online filmi

Случаят Пенлеве (1968)

0
КП 9.00
IMDB 9.00
Резюме : Филм-гротеска за войната в три новели: "Музиканти", "Гости" и "Пенлеве".



Музиканти



Първата световна война. Бай Стефан е учител на ученическия духов оркестър в града. Той е любимец на съседското дете Кирчо. Мечтата на момчето е да бъде музикант като чичо си Стефан. Всеки ден в града пристигат ковчези на убити войници и децата свирят траурни погребални маршове. Бай Стефан се опитва да откъсне децата от жестоката действителност. Затова, вместо погребален марш, той ги кара да свирят Опус 35 от Шопен.



Пенлеве



Пенлеве е името на любимия петел на майор Ранко Иванов. Грижите за животното майорът възлага на редник Иван Ганджулов, който е готвач в офицерския стол. В казармата е обявена тревога. Ротата на Ганджулов заминава на военен лагер. Храната за войниците не достига, но по заповед на Иванов петелът се храни в офицерския стол. Един ден Пенлеве чупи посудата в кухнята. Ядосан, Ганджулов го удря и той умира. Майорът не успява да разбере истинската причина за смъртта на любимото си животно. По негова заповед Пенлеве е погребан с военни почести. Вечерта след погребението войниците отиват и изравят петела. От него Ганджулов приготвя вкусна яхния. Майорът разбира за войнишкото угощение. Цялата рота е наказана, но никой не признава за изядения петел.



Гости



Майор Ранко Иванов е вече полковник от запаса и живее сам. Братовчедка му Минка се опитва да го запознае с г-жа Крушева, която е вдовица. Двете отиват на гости в дома му. Когато разбира, че Крушева не получава пенсия той ги изгонва.
Гледаи онлайн

Случаят Пенлеве (1968)
година:
Държава:
България
Режисьор:
Георги Стоянов
В ролите:
Наум Шопов, Константин Коцев, Стоян Гъдев, Емилия Радева, Татяна Лолова, Васил Вачев, Димитрина Савова, Стефан Мавродиев, Евгени Андреев, Кирил Кавадарков, Димитър Стратев, Аспарух Сърджев, Иван Станчев, Владислав Ковачев, Георги Миндов, Радослав Стоилов, Кирил Господинов, Марин Янев, Продан Нончев, Румен Сурджийски, Тодор Колев, Руси Чанев, Бончо Урумов, Иван Донев, Юлий Стоянов, Стефан Бобадов и др.
БГ Аудио:
Да
Време траене:
75 минути




  • Трейлър
  • Гледай с плеър 1
Прокомментировать
Введите два слова, показанных на изображении:*